INSTÄLLD! Vi siktar på nästa år istället.

Höstpokalen med Kappsegling och Kräftkalas. Nytt datum 4 september 2021

 

Eskadersn på Kexelhagen

 

Inspirerade av tidigare års trevliga träffar hemma hos Pelle Lotén & Co på Kexelhagen kör vi Höstpokalen för andra året! Det vankas familjär kappsegling  på dagen åtföljd av kräftkalas på kvällen. Alla registrerade medlemsbåtar i SYS är välkomna.

Givetvis går det bra att vara med på kräftkalaset även om man inte vill kappsegla. Då kan man t ex komma mitt på lördagen och lägga till vid Kexelhagens brygga och vara med på kvällens begivenhet. Anmälan som nedan dvs mail till HIT

Vi seglar lördag den 4 september – OBS nytt datum, igen! – och man kan komma antingen lördag före start eller fredag em/kväll. Tilläggning vid Kexelhagens brygga. Klockan 10 har vi ett informellt skepparmöte (De som inte hinner till Skepparmötet får instruktioner per email) och första start är FRAMFLYTTAD TILL kl 13. Banans längd anpassas efter väder och vind. I Strindbergs anda med den Vita Märren väljer vi att segla den klassiska triangel på Kanholmsfjärden, där många av våra jakter jagat prispokaler. Starten ligger då mycket nära Kexelhagen. Se bifogad banbeskrivning med fördelen att rundningsmärkena kan kombineras på olika sätt. Dessutom har det lagts ut ytterligare ett sjömärke vid nya Kanholmsgrundet vilket gör att det finns en bra startlinje mellan de två sjömärkena.

Det blir jaktstart med ALMA-regeln som används på samma sätt som vid Olles Kanna. I övrigt vanliga kappseglingsregler.
After Sail på Pelles brygga och därefter prisutdelning och kräftkalas på kvällen. Vi sitter utomhus under tak med vindskydd med gott om utrymme emellan oss. Var och en tar med kräftor, tillbehör och dryck.

 

Kexelhagen

Som vanligt denna säsong anpassar vi oss till de allmänna riktlinjerna och sätter max 15 deltagande båtar. Så först till kvarn gäller.

För att anmäla dig och din båt, skicka ett email HIT! och ange namn, antal personer, båtnamn och mobilnummer. Mer information med seglingsföreskrifter kommer senare.

Sista anmälningsdag 2 september.

Välkomna hälsar Pelle, Ulf  & Lasse!