Eskadersn på KexelhagenInspirerade av förra årets trevliga träff hemma hos Pelle Lotén & Co på Kexelhagen har nu ett nytt evenemang tagit form! Den här gången blir det familjär kappsegling  på dagen åtföljd av kräftkalas. Alla registrerade medlemsbåtar i SYS är välkomna.

Vi seglar lördag den 22 augusti och man kan komma antingen tidigt lördag morgon eller fredag em/kväll. Tilläggning vid Kexelhagens brygga. Klockan 10 har vi ett informellt skepparmöte och första start är kl 12. Banans längd anpassas efter väder och vind. I Strindbergs anda med den Vita Märren väljer vi att segla den klassiska triangel på Kanholmsfjärden, där många av våra jakter jagat prispokaler. Starten ligger då mycket nära Kexelhagen. Se bifogad banbeskrivning med fördelen att rundningsmärkena kan kombineras på olika sätt. Dessutom har det lagts ut ytterligare ett sjömärke vid nya Kanholmsgrundet vilket gör att det finns en bra startlinje mellan de två sjömärkena.

Det blir jaktstart med ALMA-regeln som används på samma sätt som vid Olles Kanna. I övrigt vanliga kappseglingsregler.
After Sail på Pelles brygga och därefter prisutdelning och kräftkalas på kvällen. Vi sitter utomhus under tak med vindskydd med gott utrymme oss emellan. Var och en tar med kräftor, tillbehör och dryck.

Kexelhagen
Som vanligt denna säsong anpassar vi oss till de allmänna riktlinjerna och sätter max 15 deltagande båtar. Så först till kvarn gäller.

Skicka ett mail till styrelse@sailyachtsociety.se och ange namn, antal personer, båtnamn och mobilnummer. Mer information med seglingsföreskrifter kommer senare.
Senast anmälan 15 augusti.

Välkomna hälsar Pelle och Ulf