Kappsegling och CYCS – Classic Yacht Cup Sweden

SYS har genom åren lagt tid och kraft på kappsegling och framförallt genom deltagande i olika veteranbåtsfestivaler. De senaste åren har SYS arrangerat en vårträff i Wasahamnen kombinerat med en kappsegling Peter Norlin Memorial. Efter succén 2019 fortsätter vi att arrangera en kappsegling till Olle Appelbergs minne, Olles kanna. Liksom tidigare arrangeras den på Blombergs varv på Ramsö söder om Vaxholm. Banas återfinns på Saxarfjärden.

2020 infördes en ny kappsegling, Höstpokalen. Den seglades på Kanholmsfjärden och som bas var vi inbjudna till Kexelhagen hos familjerna Rammer och Lotén. Förmodligen kommer arrangemanget var samma år 2022.

Nytt för i år är Veteranbåtsfestivalen Classic Boat Meet som arrangera med bl a MYS och SSKF. Där ordnas också en regatta med två seglingsdagar som ingår i CYCS.

SYS arrangerar en cup under säsongen, Classic Yacht Cup Sweden (CYCS). En cup för klassiska jakter som de definieras av SYS, i princip byggda i massivt trä eller nitat stål före 1970 eller ny/ombyggda enligt originalritningar. Cupen är en poängtävling med syfte att inspirera klassiska båtar till kappsegling och den seglas inom ramen för andra existerande regattor. Den inbjudande klubben är ansvarig för planering och genomförande av regattorna. CYCS bidrar med priser för sina deltagare samt ett totalpris för säsongen.

Classic Yacht Cup Sweden – CYCS

Planering för 2022 pågår avseende regler och respitsystem, förmodligen kommer både Alma och SRS användas och ett flertal kappseglingar kommer ingå.

Liksom tidigare kommer deltagande i kappsegling ge poäng. Vinnaren i en kappsegling får en placeringspoäng beroende på antalet startande båtar. Efterföljande placeringar i fallande skala.

De tre bästa placeringspoängen räknas.

Fullständiga regler finns beskrivna HÄR, uppdaterade 5 maj 2022.

Vill du vara med i cupen CYCS 2022 behöver du göra en anmälan i formuläret nedan

För varje kappsegling du vill vara med i behöver du också göra en separat anmälan hos respektive arrangör.

Gratis för SYS-medlemmar och för övriga är avgiften 200 kr sker till BG 520-9499 eller Swish: 123 422 94 98.
Ange Namn och Båtnamn.