Olles Kanna och SSKF:s Våreskader-regatta 11-13 juni 2021

För att hedra vår seglarkamrat Olle Appelberg som gick bort alldeles för tidigt instiftades 2019 kappseglingen Olles Kanna till hans minne. Kappseglingen genomförs i samarbete med Blombergs varv på Ramsö som drivs av SYS-medlemmen Thomas Häggström.

Programmet

Fredag 11 juni

Vi anländer  till varvet som ligger på Ramsös östra sida mittemot Björnholmen. Förtöjning mot varvets huvudbrygga. Från klockan 19.00 finns öl/vin till självkostnadspris och grillen är tänd.  Längs bryggkanten finns långbord för bra gemenskap.

Lördag 12 juni

Skepparmöte kl 9.00. Vi kommer segla en distansbana som anknyter till den omtalade kappseglingen Silverkannan. Start och mål blir strax norr om Oxdjupet utanför Pukholmen så vi får bra startförhållanden och slipper trafiken i Oxdjupet. Därefter går banan norr om Storön ut på Saxarfjärden och ner till fjärden Silverkannan där vi rundar Stora Delholmen för att sedan vända norrut. Beroende på vindriktning kan mållinjen ligga inne vid Ramsö. Meddelas på Skepparmötet. Vi räknar med målgång vid 15-16 tiden. Banlängd 20-25 NM.

Starter anordnas för båtar seglande efter Almatal med jaktstart. Eventuellt används olika startgrupper. Detaljerna anges på skepparmötet då det beror på antal startande båtar.  Skärgårdskryssare i trä med Almatal kan delta i Skärgårdskryssarklassen och Olles Kanna.

Preliminär banskiss.

För att sänka ribban för deltagande använder vi Alma som respitsystem. Alma är kostnadsfritt och baseras på den tyska KLR-regeln som Freundeskreis Klassische Yachten använt under många år. Alma är dock aningen modifierad för att passa det svenska båtbeståndet plus att den i viss mån premierar äldre båtar. Mer om regeln finns här (länk).

Värt att påpeka är att Almatalet är detsamma oavsett om du använder undanvindssegel eller inte. Likaså finns ingen shorthandedklass i Alma.

Aktuella Almatal finns här (länk). Har du inget ordnar vi det och meddelar dig när det är klart.

För båtar som är med i CYCS räknas ett separat SRS-resultat.

Lördag kväll

After Sail i hamnen vid långbordet och fram på kvällen blir det middag med grillbuffé som varvet ordnar. Samt förstås prisutdelning vid lämpligt tillfälle under kvällen. Middag serveras vid långbordet eller vid slipen.

Söndag 13 juni

Gemensam frukost och avsegling mot hemmahamn när det befinns lämpligt.

Deltagande

Vi uppmuntrar speciellt SYS-medlemmar att deltaga även om man inte kappseglar. Det kommer säker att behövas gastar och det blir en härlig helg med skön seglarstämning. Blombergs varv ligger mycket naturnära och ganska ostört. Dessutom kommer det ordnas med en transportbåt för de som behöver komma fram och tillbaka till varvet från fastlandet.

Inbjudan/NoR 2021

––– OBS: Max 30 båtar pga begränsad plats i hamnen –––

Startavgiften är 400 kr och avgiften för middagen är 200 kr per person. Var och en tar med sig egen dryck.
Betalning sker till BG 520-9499 eller Swish: 123 422 94 98 senast onsdagen 2 juni. Ange Namn och Båtnamn.

Först efter fullgjord betalning är anmälan komplett.