Peel

Peel-stående

Peel är till Salu!

Peel är en av de finaste kostrar som finns. Seglar fantastiskt i alla vindar och på alla sorts vatten. Tål både vind och sjö. Är i fantastiskt skick nästan ny stående rigg och en mast som är nästintill omöjlig få byggd idag, segel från Elvström i epex m.m. listan kan bli hur lång som helst. Ytbehandlad med det allra bästa som finns. Bättre båt i hennes storlek är svårt att hitta. Hon har vunnit kosterpokalen, Apl-race classic, klasseger i Tjörn runt och många topplaceringar för de som vill kappsegla. Otrolig att långsegla med (8 veckor i sträck). Komplett ägarhistorik. Lars Sestervik har ägt Peel i 43 år. Se mer bilder på facebook ”Segla koster” och i SYS-matrikeln.

Utrustning:

Komplett utrustad med bl.a. Krysställ i Elvström Epex lite använt, Krysställ i Crusinglaminat fungerar utmärkt men storseglet ser inte helt vitt ut. Stormfock knappt använd.2 stora klotfendrar + 2 stora vanliga, tampar.7,5 kg original Bruceankare med lina och blytyngd, Paddel, båtshake, spirbom.

Segelkapell och sprayhood några säsonger och ett nytt sittbrunnskapell. Vagn/kärra+ elmotor nytt spritkök.

Priset är inte det viktiga men rätt köpare.

Kontakta Lars Sestervik 0708-472426, sestervik@gmail.com

 

Peel beställdes efter det att en Johan Andersson vann en B22 på segelsällskapet Viken-Ägirs lotteri. Han skrev till Finansministern för att slippa lotteriskatt.

Med pengarna från försäljningen av B22:an och bidrag från sin far lät han bygga en K22 efter en ritning från Bröderna Ohlsson. Peel är egentligen en K20 men som med större rigg och tyngre köl blev en K22.

Jag köpte Peel våren 1980 och är den sjätte ägaren. Från början hade Peel ett lackat pine däck men dukades i början av 60-talet. Sommaren 1981 lyckades jag med att spräcka bommen en gång och att bryta masten 2 gånger. Vid sista mast brottet landade hela rasket i havet.

Riggritning ritades av Osborne Ralph och ny mast byggdes av Ragnar Johage. Med den riggen kryssar Peel bra för enbart stor eller enbart fock. Vintern -92 bytte jag dukdäcket, byggde om sittbrunnen, nya luckor m.m. 2014 var det daga för en mindre uppdatering av trimfunktioner och nya segel (det fjärde stället jag beställt).

Båtdata

Ägare
Anrop
Båttyp K22
Byggnadsår 1950
Konstruktör Br. Ohlson
Varv Åmans Varv
Ort Göteborg
Löa 7,35 m
Lwl 6,85 m
Bredd 2,35 m
Djupgående m
Deplacement ton
Material i skrov Furu
Däck Dukat oregonepine
Riggtyp Bermuda
Segelyta(stor+fock) 26,8 kvm effektiv 33 kvm
Tecken i seglet K22 S7
Motor
Sommarhamn
Vinterplats