Unnamed

 

Till SALU

Båttypen kallas Twister 28 och är byggd 1969-70 av Tore Larsson och hans son Ante på Kungsviken, Orust. Beställare och förste ägare lär enligt uppgift vara N. Åberg, Stockholm.

I samband med mitt köp i juli 2002 ändrades namnet från Solöga till Vera. Säljare var E. Kleiner Stockholm. Tidigare skall hon ha ägts en period av E. Kleiners far.

Originalritningarna efter konstruktören C. R. Holman finns kvar. Skrovet är byggt av afrikansk mahogny, med teakdäck lagt på marinplywood. Den självlänsande sittbrunnen är tillverkad av aluminium. Järnkölen på c:a 2 ton hålls av rostfria kölbultar och är isolerad mot kölplankan av ett tunt lager bly. Rullfocken är numera ersatt av ett vanligt förstag med traditionella hakar i seglen. En OzecoDrive elmotor ersatte 2006 originalmotorn Albin O-22.

Genomförda reparationer: Rufftaket belades med epoxi och glasfiberväv av Per Axelsson c:a 2003, nya sambord av iroko monterades av Thomas Larsson våren 2016. Slutbehandling av samborden görs under vintern 2016-17.

Kommande förbättringar: Montering av flöjlande propeller, Max-Prop.

Länk till engelsk hemsida: http://www.twister.org.uk/

Medföljer gör 4 st Sea Quip stöttor och en NOA däcksställning med utliggare. Båten är i ett bra bruksskick och jag begär 47000 kr för överlåtande av en väldigt vacker och välbyggd båt.
Vänliga hälsningar,

Bertil Johnson
Åsnorrbodarna 278
862 95 Njurunda
Mobil: 072-212 81 66