Alla SYS-medlemmar röstar fram vinnarna.

Rösta från 01.01.2022 till 15.01.2022.

Resultatet presenteras på årsmötet den 17 februari.

OBS nedan visas de nominerade med motivering.

Till höger anger du vilka du röstar på genom att välja i listan.

När du gjort dina val tryck då på skicka, så får styrelsen ditt val i ett anonymt email.ÅRETS KLASSIKERSEGLARE

pris-ÅretsKlassikerseglare-200-pix-WEBB

Syftet är att rikta uppmärksamheten på någon som utmärkt sig under året vilket kan vara seglingsbragd, renovering, skicklig kappsegling eller något annat värt att uppmärksammas.

 

 

 

 

 

Tidigare vinnare är: Per-Ola Forsgren, familjen Widstrand, Bobby Cyrus, Magnus Swahn, Hans Himbert och Rikard Wissing.


Det skiljde inte mer än fyra minuter och tjugoåtta sekunder på omräknad tid till tvåan men i somras fick Magnus Adlercreutz äntligen ta emot den fantastiska Visbypokalen i silver och kolmårdsmarmor som bevis på att han vunnit ”Antikrundan” i Gotland Runt. Magnus har deltagit i fler regattor än de flesta av oss, har lagt enormt mycket tid och kärlek på sin Reimersritade båt som han hämtade tillbaka från USA år 2013. Dessutom delar han alltid frikostigt med sig av sin entusiasm för Bacchant och klassiska båtar.

Jag vill därför nominera Magnus Adlercreutz till priset som Årets Klassikerseglare.


Vi har varit vana vid att Janne Nystedt med sin SK30 Pani alltid seglar snabbt och återfinns högt upp i resultatlistorna.
Genom att inte lämna något åt slumpen utan ha maximal ordning och reda i kombination med bra förberedelse och förmodligen
en begåvning för att segla snabbt lyckades Janne även i år. Det blev bra placeringar i b la Olles Kanna, Sandhamnsregattan
och Nordic Yachts Open. Janne vann dessutom SYS sammanlagda kappseglingscup CYCS. Dessutom bjöd Janne in hela eskadern första
kvällen till sitt varv i Hummelmora. Janne hade ordnat med bryggplatser för 20 båtar och ställt i ordning med grillar för en BBQ.
Så jag nominerar Janne Nystedt till Årets Klassikerseglare.


Som mottagare av priset som Årets Klassikerseglare är Lars Sestervik min kandidat för hans idoga, skickliga, sagolika renoveringar. K 20 Peel har han satt i möbelskick och är på god väg att få även K25 Njord i möbelskick. Ytterligare ett argument för Lars är att han årligen bjuder in klassiker till sommarträff på sin brygga i Sesterviken med musik och behagligt båtprat.

 


 

Årets seglarbragd står Fredrik Wallenberg för genom att fullföljt Fastnet Race i svårt väder utan haveri med klenoden Refanut. Få skulle vilja fresta sitt arvegods så till den grad, men på samma sätt som sin pappa och farfar på sin tid, förvaltar han traditionen att kappsegla och underhålla en av de finaste båtarna som byggdes på Neglingevarvet. Därför nominerar jag även Fredrik Wallenberg till Årets Klassikerseglare.

 

 

 

 

FÖRTJÄNSTFULLA INSATSER

Pris-förjänstfulla-200pix-WEBBSyftet är att rikta uppmärksamheten på någon som utfört förtjänstfulla insatser för SYS.

Tidigare vinnare är: Olle Appelberg, Gunnar Schrewelius, Thomas Larsson, Michael & Louise Berglund


 

Utan ett ombyggt garage i en oansenlig villa i Täby hade SYS aldrig blivit den förening för klassiska segelbåtar som vi är idag. Få vet nog vem det tillhör och som under alla år sett till att medlemmarna fått en stadig ström av tidningar och årsböcker. Jag tänker på Tor Malm som ända sedan föreningen grundades tryckt, kuverterat och postat oräkneliga alster som redaktionen ofta lämnat senare än utlovat, men som ändå landat i medlemmarnas brevlådor utan knot. Dessutom visar han inga tecken på att krokna.
Jag vill därför nominera Tor Malm till priset för Förtjänstfulla Insatser.


Årets traditionella träff med kappseglingen Olles Kanna arrangerades även i år på Thomas Häggströms varv Blombergs på Ramsö.
Thomas med sitt team hade ordnat med förtöjningsplatser, grillar, långbord och bar till eftersnacket fram på småtimmarna.
Detta var nu tredje året i rad och det är mycket uppskattat av alla medlemmar. Thomas har arbetat målmedvetet med att förbättra varvet med bl.a. ny slip, nya bryggor bättre förråd och mycket mer. Varvet har blivit mycket populärt hos SYS-medlemmar som lägger upp sina båtar för vinterförvaring. Man kan nog säga att varvet har blivit en Hot Spot för klassikerägare som samlas på vårkanten för att jobba med vårrustningen. Därför nominerar jag Thomas Häggström till priset Förtjänstfulla insatser.


I år igen kan jag föreslå Thomas Häggström som mottagare av priset för Förtjänstfulla Insatser. Utöver värdskapet för Olles Kanna, har Thomas skapat ett välkommet träkryssare-center på sitt varv på Ramsö. Dessutom deltar han på SYS och andras kappseglingar med sin Femma eller kryssare och lever som många med vurm för träbåtar skulle vilja – köper, renoverar, underhåller och använder sina båtar.


Jag nominerar Gustaf Holgersson som mottagare av priset för Förtjänstfulla Insatser för hans oförtröttliga arbete med att organisera 100-årsregattorna, för hans insatser i Seglare Minns, Historiska Dagen och ett flertal böcker med anknytning till Klassiska Båtar. Dessutom är han en mycket trevlig och inspirerande person!


Jag nominerar Tor Hedvall som mottagare av priset för Förtjänstfulla Insatser för hans kämpande med att rädda övergivna båtar och ta tillvara master o dyl. Dessutom håller han sedan flera år mycket uppskattade kurser i renovering av träbåtar tillsammans med Bobby.