Alla SYS-medlemmar röstar fram vinnarna.

Rösta från 01.01.2021 till 15.01.2021.

Resultatet presenteras på årsmötet (Zoom) den 23 februari.

OBS nedan visas de nominerade med motivering.

Till höger anger du vilka du röstar på genom att välja i listan.

När du gjort dina val tryck då på skicka, så får styrelsen ditt val i ett anonymt email.ÅRETS KLASSIKERSEGLARE

pris-ÅretsKlassikerseglare-200-pix-WEBB

Syftet är att rikta uppmärksamheten på någon som utmärkt sig under året vilket kan vara seglingsbragd, renovering, skicklig kappsegling eller något annat värt att uppmärksammas.

Tidigare vinnare är: Per-Ola Forsgren, familjen Widstrand, Bobby Cyrus, Magnus Swahn och Hans Himbert.


Pelle Lotén nominerar Rikard Wissing till Årets Klassikerseglare.

Med mäktiga och eleganta Aaworyn gjorde Rickard, tillsammans med sin katt Hector, sommaren 2020 en riktig långsegling från Limhamn längs Svenska Östersjökusten upp till Stockholms Skärgård och SYS eskadersegling och vände därefter åter söderut. Rikards hantering av Aaworyn under segel imponerade. Vi övriga som deltog i eskaderseglingen fick förmånen, medan vi kryssade söderut mot Huvudskär, att glädja oss åt anblicken av en snabbseglande jakt av osedvanliga dimensioner. När vi kom i hamn kunde vi dessutom få del av varmt och vänligt kamratskap på Aaworyns däck. Allt i SYS anda! En sådan båt och skeppare bör premieras!

****************************************************************************************

Curt Gelin nominerar Carl Hirsch till Årets Klassikerseglare.

Priset som Årets Klassikerseglare menar jag kunde gå till Carl Hirsch för hans tvåfaldiga engagemang – R10 Itaka och hennes renovering, plus hans flitiga kappseglande med Int 5 M Sunny, som han därtill håller i skick.

 ****************************************************************************************

Ulf Aronsson nominerar Per Gustavsson till Årets Klassikerseglare.

Per övertog för några år sedan Ellinor S40, en Nordisk Kryssare 5 1/2. Per satsade ordentligt och beställde en rad förbättringar av Ellinor hos Stockholms Båtsnickeri. Hela undervattenskroppen renoverades med ny kölplanka, ny roderplanka, nytt roder, nya bottenstockar. Spant byttes ut, kölen blästrades samt epoximålades mm. Gamla Götamotorn togs ut och ersattes av en ny elmotor ifrån Torqeedo med pod drev. Dessutom beställdes ett flertal segel ifrån Gransegel. Resultatet syntes direkt i toppplaceringar på regattorna under 2019 med t ex Sandhamnsregattan och ÅFIR. Även under den reducerade säsongen 2020 visade Per goda resultat med Ellinor i bl.a. Sandhamnsregattan. Sammantaget är Pers målmedvetna satsning och genomförande väl värd utmärkelsen årets Årets Klassikerseglare, tycker Ulf Aronsson.

****************************************************************************************

FÖRTJÄNSTFULLA INSATSER

Pris-förjänstfulla-200pix-WEBBSyftet är att rikta uppmärksamheten på någon som utfört förtjänstfulla insatser för SYS.

Tidigare vinnare är: Olle Appelberg, Gunnar Schrewelius, Thomas Larsson


Ulf Aronsson nominerar Michael & Louise Berglund  till priset Förtjänstfulla insatser.

M&L har under alla år varit med på SYS aktiviteter och varit uppskattade samt på ett naturligt sätt bidragit till god stämning med sin härliga inställning till gemenskap, segling och våra vackra båtar. Deras ögonsten Kyrena underhåller de själva och lägger ned stor möda i att upprätthålla den bästa finishen. Med Kyrena tar de med familjen på långseglingar och träffar medlemmar i SYS.

Båda två har också varit verksamma i SYS styrelse under flera år och tagit var sitt pass som kassör. Alla vet vi att det är en stor utmaning att axla rollen som kassör och det är värt sin uppskattning.

Sist men inte minst ska nämnas deras omtanke för klassiska båtar. Innan de fick möjlighet att bli ägare till Kyrena hade de kustkryssaren Charlotta. Några år efter att de sålt Charlotta fick de reda på att hon skulle skänkas bort. Efter vanvård av ägaren var Charlotta i bedrövligt skick. Trots fullt upp med Kyrena, jobbet, familjen och allt annat tvekade de inte att hand om Charlotta igen. Ett rejält renoveringsarbete påbörjades som pågår fortfarande.

Så sammantaget tycker jag att vi har två medlemmar som enligt min mening ska framhållas med priset ”Förtjänstfulla insatser”.
********************************************************************************************************************************************************
Curt Gelin nominerar Thomas Häggström till priset Förtjänstfulla insatser.
Som mottagare av priset för förtjänstfulla insatser vill jag föreslå Thomas Häggström. För andra året tog han på sig arrangemangen kring Olles Kanna på sitt varv på Ramsö. Mat o dryck, blues och drag så att golvbrädorna sviktade i den gamla verkstaden fixade Thomas med bravur igen 2020. Plus att han ställde upp med sin flotta stora Hambo och kappseglade. Att hans goda attityd dessutom har gjort varvet till ett uppskattat vinterläger för flera SYS-båtar, gör honom bara mer förtjänt av titeln.