Zerone

Zerone_600

Zerone är till salu för 300.000:-

Seriösa bud uppåt eller nedåt accepteras på priset.

Tillfälle att förvärva en vacker och välskött k-märkt havskryssaren ritad av Olle Enderlein och byggd 1963 på det kvalitativa båtvarvet Bröderna Martinsson på Orust 1963. Mahognybordläggning  på spant av ek, teakdäck, mastheadrigg ca 45 -55 kvm. Inombordare Volvo Penta. Vacker inredning av mahogny: salong med ståhöjd 1,80m med pentry, kartbord, integrerad kyl kopplad till motorn och två utfällbara kojplatser, Wallasvärmare , separat tvättrum med toalett mellan salongen och förpiken med två kojplatser.

Stor sittbrunn med plats för 6 pers. Däcksutrustning med samtliga beslag och winschar  specialritade och tillverkade av brons, mantåg för- och akterpulpit i rostfritt.

Seglingsegenskaper är mycket balanserade och hon går fint i sjön. Fint underhållen under åren.

Fördelaktigt pris till seriös köpare!

Kennet Norum, 070 6490893

Zerone beställdes av fabrikör Karl-Erik Jonsson i Gävle 1963. Skrovet är i mahogny och däcket av teak på plywood. Alla beslag är specialritade och tillverkade i brons.

För övrigt var Zerone också vackert inredd i mahogny med fina detaljer och lampor, kranar och beslag i mässing. Salong med ståhöjd, pentry, kartbord och specialtillverkade bord med beslag i brons och mässing. Toalett och litet tvättrum finns också liksom förpik med två sängplatser. Stor sittbrunn med också specialritat och tillverkat löstagbart bord.

Båten har haft fem ägare inklusive mig.

Det byggdes också en systerbåt som hette Hera från början och som varit registrerad i Norge.

Zerone är nu K-märkt och i mycket fint originalskick och har en atmosfär av stilig elegans. Hon är en underbart balanserad seglare.

Båtdata

Ägare Kennet Norum
Anrop 0706490893
Båttyp Havskryssare
Byggnadsår 1963
Konstruktör Olle Enderlein
Varv Bröderna Martinsson
Ort Orust
Löa 10,5 m
Lwl 7,35 m
Bredd 2,85 m
Djupgående 1,50 m
Deplacement 5,0 ton
Material i skrov Mahogny
Däck Teak på plywood
Riggtyp Masthead
Segelyta(stor+fock) 46 kvm
Tecken i seglet HK, S46
Motor Volvo Penta MD2
Sommarhamn
Vinterplats