PNMC-2022-header
 

Peter Norlin Memorial Classic, lördag 27 maj 2023

PNMC arrangeras för åttonde gången. Nytt är att vi seglar endast en dag och då en längre bana  från Beckholmen förbi Fjäderholmarna och ut mot Tynningö samt tillbaka, cirka 20 NM.

Liksom tidigare år genomförs kappsegling i samarbete med Veteranbåtsföreningen som arrangerar en Veteranbåtsfestival helgen 26-28 maj. Detta är ett startupmöte som brukar vara välbesökt. Nu finns säkert ett uppdämt behov!

Tävlingen är avsedd för segelbåtar som uppfyller begreppet classic yacht, dvs klassisk segeljakt som är byggd i klassiska material, som nitat stål eller massivt trä på spant och är byggd eller ritad före 31 december 1969. Dispens kan beviljas för klassiska båtar som är byggda senare och/eller i andra material, kontakta styrelse@sailyachtsociety.se.

OBS medlemsbåtar i SYS är givetvis alltid välkomna oavsett material/ålder eller liknande.

Båtar med SRS-tal angivet i SRS-tabellen 2023 eller med SRS mätbrev, tävlar med detta handikapptal. Båtar som saknar SRS-tal, kan hos Kappseglingskommittén ansöka om att få delta utan SRS-tal och blir då tilldelade ett fiktivt SRS-tal.

PNMC2023_resultat

Anmälan Peter Norlin Memorial

Betalning för avgiften 400 kr sker till BG 520-9499 eller Swish: 123 422 94 98 senast måndag 22 maj. Ange Namn och Båtnamn.
Först efter fullgjord betalning är anmälan komplett.

De flesta behöver också en plats i Wasahamnen och måste då göra en separat anmälan för detta (länk).