PNMC-2022-header
 

Peter Norlin Memorial Classic, lördag 8 juni 2024

PNMC arrangeras detta år något senare så att fler kan deltaga. Det tar ett tag innan allt är på plats förkappsegling.  För 3 år sedan infördes att vi seglar endast en dag och då en längre bana  förbi Fjäderholmarna och ut mot Tynningö samt tillbaka, cirka 20 NM. Starten är också utflyttat till Biskopsudden för att få bättre vindförhållanden.

Liksom tidigare år genomförs kappsegling i samarbete med Veteranbåtsföreningen som arrangerar en Veteranbåtsfestival helgen 7-9 maj. Detta är ett startupmöte som brukar vara välbesökt. Nu finns säkert ett uppdämt behov!

Tävlingen är avsedd för segelbåtar som uppfyller begreppet classic yacht, dvs klassisk segeljakt som är byggd i klassiska material, som nitat stål eller massivt trä på spant och är byggd eller ritad före 31 december 1969. Dispens kan beviljas för klassiska båtar som är byggda senare och/eller i andra material, kontakta styrelse sailyachtsociety se.

OBS medlemsbåtar i SYS är givetvis alltid välkomna oavsett material/ålder eller liknande.

Båtar med SRS-tal angivet i SRS-tabellen 2024 eller med SRS mätbrev, tävlar med detta handikapptal. Båtar som saknar SRS-tal, kan hos Kappseglingskommittén ansöka om att få delta utan SRS-tal och blir då tilldelade ett fiktivt SRS-tal. Inbjudan och övriga dokument läggs upp senare.