PNMC-2022-header

Anmälan till Peter Norlin Memorial Classic, lördag 28 maj 2022

PNMC arrangeras för åttonde gången. Nytt för 2022 är att vi seglar endast en dag och då en längre bana  från Beckholmen förbi Fjäderholmarna och ut mot Tynningö samt tillbaka, cirka 20 NM.

Liksom tidigare år genomförs kappsegling i samarbete med Veteranbåtsföreningen som arrangerar en Veteranbåtsfestival helgen 27-29 maj. Detta är ett startupmöte som brukar vara välbesökt. Nu finns säkert ett uppdämt behov!

Tävlingen är avsedd för segelbåtar som uppfyller begreppet classic yacht, dvs klassisk segeljakt som är byggd i klassiska material, som nitat stål eller massivt trä på spant och är byggd eller ritad före 31 december 1969. Dispens kan beviljas för klassiska båtar som är byggda senare och/eller i andra material, kontakta styrelse@sailyachtsociety.se.

OBS medlemsbåtar i SYS är givetvis alltid välkomna oavsett material/ålder eller liknande.

Vi använder respitsystemet SRS. Tidigare har vi försökt med Alma-talet för att få fler anmälningar med det fick ingen effekt så vi återgår till SRS.

Information om SRS och ansökan om nytt SRS-tal

Inbjudan/NoR

Banbeskrivning

Betalning för avgiften 400 kr sker till BG 520-9499 eller Swish: 123 422 94 98 senast måndag 23 maj. Ange Namn och Båtnamn.

Först efter fullgjord betalning är anmälan komplett.

De flesta behöver också en plats i Wasahamnen och måste då göra en separat anmälan för detta (länk).