Nytt för i år: Alla SYS-medlemmar röstar fram vinnarna.

Nu är röstningen genomförd och det finns ett resultat som presenteras på årsmötet den 15 februari.

 ÅRETS KLASSIKERSEGLARE

pris-ÅretsKlassikerseglare-200-pix-WEBB

Årets Klassikerseglare
Syftet är att rikta uppmärksamheten på någon som utmärkt sig under året vilket kan vara seglingsbragd, renovering, skicklig kappsegling eller något annat värt att uppmärksammas.

Tidigare vinnare är: Per-Ola Forsgren, familjen Widstrand och Bobby Cyrus

 

 


11 december
Curt Gelin nominerar

Magnus Swahn med besättning på SK 75 Trumph gjorde en särdeles rådig insats under Sandhamnsregattan 2018 när de bistod 57-fotaren Circe på grundet Gungan. De var länk till seglingsledningen, en ombord simmade över med en tamp och hade sinnesnärvaron att kapa bogserlinan när räddningsbåten hotade att sjunka. Genom denna oförvägna sjömansmässiga insats räddades sannolikt Circe från att förlisa, samtidigt som närvaron utgjorde ett viktigt moraliskt stöd åt den utsatta besättningen. Som föredöme bör Magnus Swahn och hans besättning harangeras.


Nominerar Janne Nypan Nystedt till classic seglar priset.

Motivation: Han har vunnit flest classic-seglingar i år och dessutom på övertygande sätt.

Med vänlig hälsning,
Henrik Widstrand

FÖRTJÄNSTFULLA INSATSER

Pris-förjänstfulla-200pix-WEBBFörtjänstfulla insatser
Syftet är att rikta uppmärksamheten på någon som utfört förtjänstfulla insatser för SYS.

Tidigare vinnare är: Olle Appelberg

 

 

 

 


11 december
Curt Gelin nominerar
Till priset Förtjänstfulla insatser föreslår jag Peter Szamer, Uddevalla för hans sanslösa renovering av Gustav Plym-ritade Gillan anno 1947. Efter flera års ihärdigt, målmedvetet arbete på denna kustkryssare har Peter uppnått ett extraordinärt resultat ifråga om finish och styrka. Han har dessutom insiktsfullt optimerat sin båt för kappsegling och med framgång visat att en klassiker kan hävda sig i konkurrens med moderna båtar. Utöver dessa prestationer har Peter genom att delta med Gillan på Träbåtsfestivalen i Skärhamn 2018 tydliggjort begreppet klassisk segeljakt på Västkusten.

9 december kl. 15:10

Lasse Pipping: Nominerar Gunnar Schrewelius till vandringspriset ”Förtjänstfulla Insatser” för att han under några år skötte om vår tidning ’Segeljakten’ och såg till att den blev den finaste båttidningen och matrikeln! Denna publikation är en av klubbens populäraste fördelar och kanske den som lockar flest nya medlemmar.

Jag tycker att Gunnar Schrewelius bör tilldelas utmärkelse för hans förtjänstfulla insatser inom SYS. Detta av två skäl:
1. Gunnar har under ett flertal år på ett utmärkt och inspirerande sätt lett arbetet med Segeljakten.  (Jag har som skribent haft kontakt och som medlem tagit del) Tidningen har stora kvaliteter både till innehåll och form vilket, vad jag kan förstå, till väsentlig del har varit Gunnars förtjänst. Min uppfattning är att Tidningen dessutom har stor betydelse för sammanhållningen inom SYS. Därutöver en är tidningen en förtjänstfull ”ambassadör” för verksamheten i kontakter med blivande medlemmar. Detta bör belönas!!
2. Alcas återställande är också värt att uppmärksamma. En helt ny rigg (eller egentligen den ursprungliga) som nu återger Alca glansen från fornstora dagar. En kulturgärning av rang! Vi som nu möter Alca under segel får nu bara tacka och ta emot denna granna syn. Och som motprestation med en inteckning visa vår uppskattning till ägaren!

Pelle Lotén s/y Kunigunda


8/12

Tor Malm nomineras

En av dom som varit med från starten av sys och på egen hand renoverat sin beduin från att vara ett vrak till den fina båt den är idag. Han har genom att jobba både ensam och med hjälp av kamrater kämpat med liten budget för att bevara en klassiker med gammla metoder och utan genvägar. Dessutom har hans engagemang och hjälp med trycksaker varit till stor hjälp för SYS i många år.
Mwh
Hans Fungdal

29 november

Hej,

Jag nominerar Magnus Adlercreutz till Förtjänstfulla Insatser.
Ingen brinner för Classic Yacht racing som Magnus Adlercreutz.
Ingen lägger ner så mycket på sin jakt för att få henne i toppform som Magnus Adlercreutz.
Ingen är en mer engagerad ambassadör för Classic Yacht racing än Magnus Adlercreutz.
Om alla vore lika engagerade som Magnus så skulle Classic Yacht racing vara Sveriges största sport.
Dessutom är han en mycket målmedveten överlevare.
Därför nominerar jag honom.
Med seglarhälsning/Bobby Cyrus