Peter Norlin Memorial Classic, 25-26 maj 2019

PNMC arrangeras för sjunde året i rad. Seglingen är en kort distansbana från Beckholmen runt Fjäderholmarna, cirka 12 NM.  Banan seglas lördag och söndag. Bästa sammanlagda resultatet räknas.

Tävlingen är avsedd för segelbåtar som uppfyller begreppet classic yacht, dvs klassisk segeljakt som är byggd i klassiska material, som nitat stål eller massivt trä på spant och är byggd eller ritad före 31 december 1969. Dispens kan beviljas för klassiska båtar som är byggda senare och/eller i andra material, kontakta styrelse@sailyachtsociety.se. OBS medlemsbåtar i SYS är givetvis alltid välkomna oavsett material/ålder eller liknande.

För att sänka ribban för deltagande provar vi år att använda Alma som respitsystem. Alma är kostnadsfritt och baseras  den tyska KLR-regeln som Freundeskreis Klassische Yachten använt under många år. Alma är dock aningen modifierad för att passa det svenska båtbeståndet plus att den i viss mån premierar äldre båtar. Mer om regeln finns här (länk).

Värt att påpeka är att Almatalet är detsamma oavsett om du använder undanvindssegel eller inte. Likaså finns ingen shorthandedklass i Alma.

Aktuella Almatal finns här (länk). Har du inget ordnar vi det och meddelar dig när det är klart.

Frågor om kappseglingen kan ställas till racemaster@sailyachtsociety.se.

Inbjudan/NoR 2019

(senast uppdaterad 2019-04-10)

Banbeskrivning

Betalning för avgiften 400 kr sker till BG 520-9499 eller Swish: 123 422 94 98 senast onsdagen 22 maj. Ange Namn och Båtnamn.

Först efter fullgjord betalning är anmälan komplett.

De flesta behöver också en plats i Wasahamnen och måste då göra en separat anmälan för detta (länk).

Anmälan stängd.